vineri, 16 septembrie 2011

cap III

In dimineata urmatoare Emili impreuna cu familia ei pornii la drum spre Forks pentru a-si vizita matusa. Avusese un weekend excelent in familie insa la intoarcerea spre casa..au avut loc mai multe probleme.
Dupa scurt timp de la plecarea ei din Forks o sunase Rachel:
-Buna Emili
-Buna Rachel
-Unde esti? Mai ai mult pana acasa?
-Nu imediat ajung, sunt asa de obosita..
-Nu e nimic vom sta impreuna si ne vom distra pana diseara.. o sa iti treaca.
-Stiu
-Abia astept sa ne vedem. Am sa te astept la tine acasa asa cum ti-am zis
-Bine. Ai grija Rachel
-Si tu Emili
Insa..ele doua nu stiau ce avea sa urmeze, si ca cele doua nu vor  mai avea ocazia sa se intalneasca vreodata. Dupa scrut timp..tatal lui Emili pierduse controlul masinii si avusese un accident teribil. Emili apucase insa sa mai traiasca cateva clipe cat sa o poata suna inapoi pe Rachel. Vazandu-si parintii murind in fata ei, Emili isi dorea doar ca Rachel sa nu o uite niciodata realizand ca nu mai avea mult timp de trait. Insa ea nu apucase sa raspunda la telefon iar cand o sunase inapoi aceasta murise deja.
Rachel nu intelegea ce se pentrece de ce nu ii raspunde la telefon..dar nu durase mult iar spre seara matusa ei venise la ea acasa sa ii ia cateva lucruri. Rachel inca o astepta pe trepte asa cum ii promisese insa ea nu mai venea.
-Ma scuzati dar..Emili?
-Tu cine esti?
-Sunt cea mai buna prietena a ei
-Nu ai auzit ce s-a intamplat nu-i asa?
-Nu..ce s-a intamplat?
-Dupa scurt timp dupa ce au plecat de la noi au avut un groaznic accident iar Emili s-a stins dupa scurt timp
In clipa aceea Rachel simntii cum ii fuge pamantul de sub picioare..isi adusese aminte ca o sunase dupa scurt timp dupa ce vorbise cu ea la telefon insa ea nu apucase sa ii raspunda. Inima ii se sfasiase iar acum pentru ea nu mai conta nimic…
Se duse acasa plangand, neintelegand de ce s-a petrecut una ca asta si mai ales de ce ei. Isi dorise sa fi apucat sa raspunda in acel moment la telefon dar acum nu va mai suna niciodata. Stand in pat si privind la poze in care se distrau ele doua  neputand sa se opreasca din plans..nu se gandea doar la momentele si clipele minunate din prima zi in care s-au cunoscut pana in ultima in care s-au vazut. Totul acum pentru Rachel parea pustiu si gri dar ea nu realizase ce o asteapta in urmatoarele zile.

Un comentariu: